Edulab - Mediatjänster

Mer info
Mer info

EduLab har 1.1.2021 blivit en del av Levón-institutet på Vasa universitet. EduLabs personal kan fortfarande nås på adressen edulab@tritonia.fi

 

EduLab erbjuder stöd för media produktion. Några exempel på de tjänster som erbjuds: videoinspelning, skärminspelning, ljudkonvertering, grafiskt arbete, fotografering. Boka tid för media produktion och/eller handledning via edulab@tritonia.fi.

Videoguider om media produktion

 

Green Screen

Green Screen är ett mångsidigt verktyg som kan placera dig i vilken miljö som helst och kan användas i många slags filmklipp. Den möjliggör att i editeringsfasen byta ut bakgrunden mot en bild, rörliga bilder eller nyckelord.

 

 

Skrivtavlan

Skrivtavlan är ett redskap som hjälper dina åskådare att följa med i det som förklaras. Den kan användas till att demonstrera förhållandet mellan olika begrepp eller också för att skriva upp nyckelord.


I vår studio kan du välja mellan att använda en traditionell tuschtavla eller en digital tavla. Med den digitala tavlan kan du lätt spara det som antecknats som ett PDF dokument.

 

Ljustält

Om du vill basera en video på handskrivna anteckningar, kan du filma det du skriver och samtidigt berätta vad du gör steg för steg. Detta koncept fungerar väl för att till exempel förklara uträkningar och andra skriftliga uppgifter. För dessa videor kan du i vår studio använda dig av ljustältet och en iPad, som fungerar som kamera. Med samma verktyg går det även att göra mindre stop motion animationer!

 

Wirecast

Med Wirecast kan du smidigt skapa en video som kräver minimal editering i efterhand, eftersom det är möjligt att editera under självainspelningen. I en och samma video går det att inkludera bild från flera vinklar och samtidigt visa vad som syns på datorns skärm. Wirecast kan användas för både live-streaming och för att spela in videor.

 

Zoom

Zoom är ett flexibelt verktyg för videokommunikation. Det kan användas för att hålla möten och undervisning över nätet och möjliggör interaktion mellan alla parter oavsett om de är på plats fysiskt eller via det virtuella mötesrummet. Du kan välja att själv synas på bild eller dela din skärmvy för att visa en presentation eller dokument för de andra deltagarna.


Sessionerna i Zoom går att spela in. På så vis kan lärare exempelvis spela in sina föreläsningar och dela som video till studerande. För att kunna delta i Zoom möten behöver du en dator eller en mobil enhet med kamera och mikrofon samt internetanslutning.

 

Skärminspelning

En skärminspelning grundar sig på vad som sker och syns på skärmen. Därtill kan du välja att inkludera tal och att synas på bild medan du talar. 

© Tritonia 2014-2021