Bibliotekets tjänster under coronaepidemin

Vasa Jakobstad
Vasa
Karta
Foto

Öppettider

Denna vecka
Nästa vecka

11:00
17:00
Ti
11:00
16:00
On
11:00
16:00
To
Stängt
Fr
11:00
16:00

Stängt

Öppettider

Idag
To 13.05 Stängt
Nästa
Fr 14.05 11:00 - 16:00
Obs. Kundbetjäningsdisken är öppen mån-fre 14-16.
Alla öppettider och avvikelser

Grupprum

Man kan boka tid för självstudier till läsesalarna, men övriga läsplatser är stängda Läs mera

Kontakt-
uppgifter

Låne-
service
allegro@tritonia.fi
Info-
service
06 328 5136
Besöks-
adress
Runebergsgatan 8
68600 Jakobstad
Karta
Foto

Öppettider

Denna vecka
Nästa vecka

9:00
16:00
Ti
9:00
16:00
On
9:00
16:00
To
Stängt
Fr
Stängt

Stängt

Öppettider

Idag
To 13.05 Stängt
Nästa
Må 17.05 9:00 - 16:00
Obs! Självbetjäning tis-ons 9:00-12:00, tors-fre stängt
Alla öppettider och avvikelser

E-Lärdomsprov

Välj organisation.
Studerande vid Vasa universitet
Publicera din gradu
Aktuellt12 Nyhetsarkiv

Studerar du på distans? Info om bibliotekstjänster för distansstuderande

Avlägger du studier på distans eller studerar du på öppna universitetet eller utbildningsprogram på annan ort? Vi har samlat ofta frågade frågor om distansstudier och bibliotekstjänster.  

Studerande vid VYH och Novia:

Läs infopaketet för distansstuderande

 

Studerande vid Vasa universitet:

Läs infopaketet för distansstuderande vid Vasa universitet (på finska)

 

Kom också ihåg att biblioteket ger kundservice på distans per e-post (loans@tritonia.fi), telefon (029 449 8258) och chatt! Personlig handledning i informationssökning och utbildning i informationssökning ges under hösten i huvudsak på distans.

 

Tritonias tjänster under våren och sommaren 2021

Detta meddelande uppdateras vid behov med aktuell info om bibliotekets service. Observera att coronavirusläget ständigt förändras och ändringar i servicen kan ske med kort varsel.

 

[Nyheten har uppdaterats 7.5.2021: Tillagts sommarens öppettider] 

 

Biblioteket öppet med begränsad service

Biblioteket är öppet med begränsade tjänster. Öppettider under våren är må 11-17, ti-fr 11-16. Biblioteket övergår till sommaröppettider fr.o.m. måndag 31.5., öppettider under sommaren i Vasa är må 11-17, ti-to 11-16 (fre-lör stängt). Tritonia Vasa är stängt 16.7-1.8 och Tritonia Allegro i Jakobstad 25.6-1.8. Lån förfaller inte då biblioteket är stängt. Fjärrlåneservicen är stängd hela juli månad. Beställningar kan lämnas in, men de behandlas först i augusti. Tjänsten Boka tid för handledning är också stängd i juli.

 

Man kan komma och låna böcker och returnera med självbetjäning. Tritonias läsesalar är öppna från 3.5 – tidsbokning till läsesalarna i Webropol, läs mera nedan. Andra studieutrymmen och läsplatser hålls ännu stängda (vi följer myndigheternas och Vasa universitets anvisningar).

 

  • Kontrollera innan du kommer till biblioteket att de böcker du vill ha är tillgängliga, kolla även var de finns (använd hyllkartan). Kontrollera också att du har en fungerande pinkod (den behövs för låneautomaten). Ta kontakt på förhand om något är oklart. Sköt dina ärenden snabbt i biblioteket (max. 20 min.)
  • Kundservice får du via webben (chatt, telefon, e-post) eller via anropsknappen vid disken mån-fre 14-16. I biblioteket sköts endast korta ärenden, t.ex. hämtning av bibliotekskort, längre ärenden gällande t.ex. informationssökning sköts via webben (chatt, telefon, e-post)
  • Kopieringsmaskinen och några datorer är i bruk för snabba utskrifter/kopiering

Varje biblioteksanvändare kan själv påverka att biblioteket kan hållas öppet: Använd ansiktsmask då du besöker biblioteket, håll säkerhetsavstånd (2 m), var noga med handhygienen och kom inte till biblioteket om du har influensasymptom, även lindriga.

 

Tritonias läsesalar öppna från 3.5 – tidsbokning till läsesalarna i Webropol

Studerande vid Vasa universitet, Vamk, Novia och HU:s juristutbildning kan boka tid för självstudier i Tritonias läsesalar från 3.5.2021.

  • Tritonia K235 (Våning 2, den större läsesalen), kl. 8-11.45 eller 12.15-16
  • Tritonia K236 (Våning 2, den mindre läsesalen), kl. 8-11.45 eller 12.15-16

OBS! Om det blir fullbokat i läsesalarna kan bokningen begränsas till exempelvis en tid per vecka. På så sätt kan vi erbjuda platser till så många studerande som möjligt.

Bokningssystemet hittas i Webropol

Ingång till läsesalarna via Tritonias huvudingång, genom entrévåningen.


Tritonias vaktmästare släpper in de studerande som kommer till första tiden på morgonen. Vid huvudingången finns det telefonnummer till vaktmästaren (029-449 8250).


Tilläggsuppgifter om bokningen av läsesalarna fås av Ilkka Savolainen, 029-449 8250, custodians@tritonia.fi


När man rör sig inne i byggnaden för att studera eller arbeta förutsätts användning av ansiktsmask och ett säkerhetsavstånd på 2 meter. Vi vill i all verksamhet trygga säkerheten för studerande och personal samt förhindra smittspridning.

 

Returneringar

Du kan returnera böcker via returluckan, returluckan är öppen hela tiden (luckan finns bakom byggnaden på havssidan, bild).


Du kan sända och returnera boken per post till adressen Tritonia PB 331 65101 Vasa. Meddela gärna loans@tritonia.fi att boken har skickats per post.

 

Nya kunder och bibliotekskort

Om du är ny kund hos oss ska du fyller i ansökan om bibliotekskort på förhand på webben för att underlätta när du ska hämta kortet och för att undvika onödigt köande.

 

Vad gör jag om jag glömt min pinkod?

Du kan återställa pinkoden i Finna. Länk till återställande av koden finns i inloggningsfönstret, den syns bara när du är utloggad. Använd samma e-postadress som du har meddelat till bibliotekets kundregister då du återställer pinkoden.

 

Tritonia verkar i Vasa universitets fastighet och Vasa universitet besluter om riktlinjer gällande fastigheten.

 

Läs hela nyheten

EduLab

Tritonias EduLab erbjuder kompetensutvecklande utbildningar, stöd för undervisande och administrativ personal att utveckla tjänster för digitalt lärande och produktion av läromedia i varierande omfattning.

Läs mera om EduLab

EduLabs kurser och supporttillfällen

Seminarium/webbinarium: Digitala verktyg för lärande19.05.
Visa alla och anmäl dig

Kontaktuppgifter

EduLab / Tritonia
Universitetsstranden 7 / PB 331
65101 Vasa

E-post: edulab@tritonia.fi

EduLab personal

Sören Granlund Pedagog
Sanna West Pedagog
Magnus Blusi Medieassistent
Maria Lumio Planerare

Personalens kontaktuppgifter

Tritonia stöder studier, undervisning och forskning vid sina högskolor genom att erbjuda informationsresurser och handledning samt digipedagogiska utvecklingstjänster för undervisningen på finska, svenska och engelska. Tritonia är ett vetenskapligt sambibliotek, som är öppet för alla.
© Tritonia 2014-2021

Tiedekirjasto Tritonia

Avoinna

Universitetsstranden

Rådhusgatan

Seriegatan

Jakobstad

Åbo