Kirjaston palvelut koronavirustilanteessa

Vaasa Pietarsaari
Vaasa
Kartta
Valokuva

Aukioloajat

Tällä viikolla
Ensi viikolla
Ma
11:00
17:00
Ti
11:00
16:00
Ke
11:00
16:00
To
Suljettu
Pe
11:00
16:00
La
Suljettu

Aukioloajat

Tänään
To 13.05 Suljettu
Seuraava
Pe 14.05 11:00 - 16:00
Huom! Asiakaspalvelupiste on avoinna ma-pe klo 14-16.
Kaikki aukiolot ja poikkeukset

Tilat

Lukusaleihin voi varata itseopiskeluajan, muut opiskelupaikat suljettu. Lue lisää

Yhteystiedot

Lainaus-
palvelu
allegro@tritonia.fi
Tieto-
palvelu
06 328 5136
Käynti-
osoite
Runeberginkatu 8
68600 Pietarsaari
Kartta
Valokuva

Aukioloajat

Tällä viikolla
Ensi viikolla
Ma
9:00
16:00
Ti
9:00
16:00
Ke
9:00
16:00
To
Suljettu
Pe
Suljettu
La
Suljettu

Aukioloajat

Tänään
To 13.05 Suljettu
Seuraava
Ma 17.05 9:00 - 16:00
Huom! Itsepalveluaika ti-ke 9:00-12:00, to-pe suljettu
Kaikki aukiolot ja poikkeukset

E-opinnäytteet

Valitse organisaatio.
Vaasan yliopiston opiskelijat
Julkaise opinnäytteesi
Uutiset123456 Uutisarkisto

E-aineistojen koekäyttöjä VAMKilla

Vaasan ammattikorkeakoululle on avattu koekäyttöön seuraavat e-aineistot:


Palaute aineistoista on tervetullutta! Kommentit ja kysymykset voi lähettää osoitteeseen: hanna.erkinheimo@tritonia.fi

E-aineistojen koekäyttöjä Vaasan yliopistolla

E-aineistojen koekäyttöjä Vaasan yliopistolla

Vaasan yliopistolle on avattu koekäyttöön seuraavat e-aineistot:

 • AccessEngineering (https://tritonia.finna.fi/uva/Record/tria.380398). Oppikirjoja, hakuteoksia, videoita ym. insinööritieteiden alalta. Koekäytössä 31.5. saakka.
 • HSTalks – The Business & Management Collection (https://tritonia.finna.fi/uva/Record/tria.380364). Verkkoluentoja ja case-analyyseja. Aihealueina Finance, Accounting & Economics; Global Business Management; Management, Leadership & Organisation; Marketing & Sales; Strategy sekä Technology & Operations. Koekäytössä 15.5. saakka.
 • Passport (Euromonitor International) https://tritonia.finna.fi/uva/Record/tria.380414 Maailmanlaajuinen markkinatutkimukseen keskittyvä tietokanta. Sisältää tilastotietoa ja analyysejä kuluttajista, tuotteista ja markkinoista. Koekäytössä 31.5. saakka.

Palaute aineistoista on tervetullutta! Kommentit ja kysymykset voi lähettää osoitteeseen: hanna.erkinheimo@tritonia.fi

Vaasan yliopisto: Alma Talent Fokus -teokset ovat nyt Päivittyvät hakuteokset

Alma Talent Fokus -teokset ovat kevään aikana saaneet uuden nimen, Päivittyvät hakuteokset. Samalla teokset siirtyivät osaksi Alma Talent Verkkokirjahylly -palvelua.


Entiset Fokus-teokset löytyvät Verkkokirjahyllyn Päivittyvät hakuteokset -osiosta. Kokoelma sisältää edelleen yli 40 juridiikan, taloushallinnon ja verotuksen päivittyvää teosta.


Entinen Fokus-tietokanta löytyy nyt VY:n Finnasta nimellä Alma Talent Verkkokirjahylly: Päivittyvät hakuteokset. Teokset ovat haettavissa Finnasta nimekkeinä.


Alma Talent Verkkokirjahylly sisältää Päivittyvien hakuteosten lisäksi satoja ammattikirjoja taloushallinnon, verotuksen, esimiestyön ja juridiikan aloilta. Verkkokirjahyllyä tilaavat VY ja VAMK. Päivittyviin hakuteoksiin on pääsy vain Vaasan yliopistolla.

HSTalks: The Business & Management Collection koekäytössä Vaasan yliopistolla

Vaasan yliopistolle on avattu koekäyttö HSTalks – The Business & Management Collection -palveluun. HSTalks sisältää verkkoluentoja ja case-analyyseja alansa johtavilta asiantuntijoilta. Mukana on myös artikkeleita, erilaisia raportteja ja muuta aineistoa.

The Business & Management Collection sisältää aihealueet:

 • Finance, Accounting & Economics
 • Global Business Management
 • Management, Leadership & Organisation
 • Marketing & Sales
 • Strategy
 • Technology & Operations

Linkki palveluun on Finnassa. Etäkäyttö on mahdollista HAKA-kirjautumisella.

 

Koekäyttö on avoinna 15.5.2021

 

Kysymykset ja palaute aineistosta: hanna.erkinheimo@tritonia.fi

Tritonian kevään ja kesän 2021 palvelut

Tähän tiedotteeseen päivitetään tarvittaessa ajankohtaista tietoa kirjaston palveluista. Huomaa, että koronavirustilanne elää jatkuvasti ja muutoksia palveluihin voi tulla nopeallakin aikataululla. 

[Tiedote päivitetty 7.5.2021: Lisätty kesän aukioloajat]

 

Kirjasto auki rajoitetuin palveluin

Kirjasto on avoinna rajoitetusti. Aukioloajat keväällä ovat ma 11-17, ti-pe 11-16. Kesällä 31.5. alkaen kirjasto on avoinna ma 11-17, ti-to 11-16 (pe-la suljettu). Tritonia Vaasa on suljettu 16.7.-1.8. ja Tritonia Allegro Pietarsaaressa 25.6-1.8. Lainat eivät eräänny kirjastojen ollessa suljettuna. Kaukopalvelu ja Varaa tiedonhaun ohjausaika -palvelu on suljettu heinäkuun. Tilauksia ja yhteydenottoja voi jättää, mutta ne käsitellään vasta elokuussa.

 

Kirjoja voi tulla lainaamaan ja palauttamaan omatoimisesti. Lukusalit avautuvat 3.5. alkaen ja niihin voi varata itseopiskeluajan, lue lisää alla. Muut kirjaston opiskelutilat ja lukupaikat pysyvät vielä suljettuina (seuraamme viranomaisten ja Vaasan yliopiston ohjeita).

 • Tarkista haluamasi kirjojen saatavuus ja sijainti (käytä hyllykarttaa) ennen kirjastoon tuloa. Tarkista myös, että sinulla on toimiva PIN-koodi itsepalvelulainausta varten. Ota yhteyttä etukäteen jos on jotain epäselvää. Asioi nopeasti kun olet kirjastossa
 • Saat tarvittaessa yhteyden kirjaston henkilökuntaan puhelimella, chatissa, sähköpostissa tai kutsunapilla (palvelutiski auki ma-pe 14-16). Paikan päällä hoidetaan vain lyhyet asiat kuten kirjastokortin noudot ja esim. tiedonhakua koskevat pidemmät asioinnit hoidetaan verkon (chat, puhelin, sähköposti) kautta
 • Kopiokone ja muutama tietokone on varattu nopeaa tulostamista ja kopiointia varten.

Jokainen kirjastonkäyttäjä voi omalta osaltaan vaikuttaa siihen, että kirjasto voidaan pitää auki: Käytä kasvomaskia kirjastossa asioidessasi, pidä 2 m turvavälit, huolehdi käsihygieniasta ja tule kirjastoon vain terveenä!

 

Lukusalit avautuvat 3.5. alkaen - ajanvaraukset Webropolissa

Vaasan yliopiston, VAMKin, Novian ja HY:n oikeustieteellisen koulutusohjelman opiskelijat voivat varata ajan itseopiskeluun Tritonian lukusaleista 3.5. alkaen:

 • Tritonia K235 (2 krs, isompi lukusali), klo 8–11.45 tai klo 12.15–16.00
 • Tritonia K236 (2 krs, pienempi lukusali), klo 8–11.45 tai klo 12.15–16.00

Huom.! Mikäli lukusalivuorot täyttyvät, vuoroja voidaan rajoittaa esimerkiksi yhteen viikossa. Näin voimme tarjota tilat mahdollisimman monelle opiskelijalle.

Varausjärjestelmä löytyy Webropolista

Kulku saleihin Tritonian pääovesta aulan kautta.


Tritonian vahtimestarit päästävät aamulla erikseen sisään ensimmäiseen vuoroon tulevat opiskelijat, pääovesta löytyy tarvittaessa vahtimestarien puhelinnumero (029-449 8250).


Lisätietoja Tritonian lukusalien varaamisesta saat Ilkka Savolaiselta, p. 029-449 8250, custodians@tritonia.fi


Sisätiloissa käydessä, opiskellessa tai työskennellessä edellytetään kasvomaskin käyttöä ja vähintään 2 metrin turvaväliä. Haluamme kaikessa toiminnassamme varmistaa opiskelijoidemme ja henkilökunnan turvallisuuden sekä estää viruksen leviämisen.

 

Palautukset

Voit palauttaa kirjoja normaalisti palautusluukkuun, palautusluukku on auki koko ajan (luukku sijaitsee rakennuksen takana meren puolella, ks kuva palautusluukusta).

 

Voit palauttaa lainan myös postitse osoitteeseen Tritonia/palautukset PL 331 65101 Vaasa. Ilmoita mielellään palautuksesta loans@tritonia.fi

 

Uudet asiakkaat ja kirjastokortin noutaminen

Uusien asiakkaiden pitää täyttää kirjastokorttilomake etukäteen verkossa, jotta kortin nouto käy sujuvasti ja turhaa jonottamista pystytään välttämään.

 

Unohtuneen PIN-koodin palautus

Voit palauttaa unohtuneen PIN-koodin Finnassa. Linkki unohtuneen PIN-koodin palauttamiseen löytyy kirjautumisikkunasta ja näkyy vain, kun olet uloskirjautunut. Käytä PIN-koodin palauttamisessa samaa sähköpostiosoitetta, jonka olet ilmoittanut kirjaston asiakasrekisteriin.

 

Tritonia toimii Vaasan yliopiston kiinteistössä ja Vaasan yliopisto päättää kiinteistöä koskevista linjauksista.

 

Opiskeletko etänä? Tietoa kirjastopalveluista etäopiskelijoille

Suoritatko opintoja etänä tai opiskeletko avoimessa yliopistossa tai muualla sijaitsevissa koulutusohjelmissa? Olemme keränneet yhteen etäopiskelua ja kirjastopalveluita koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä.

 

Vaasan yliopiston opiskelijat:

Lue Vaasan yliopiston etäopiskelijoille suunnattu tietopaketti

 

VAMKin ja Novian opiskelijat:

Lue etäopiskelijoille suunnattu tietopaketti

 

Muista myös, että kirjaston asiakaspalvelu palvelee sinua etänä sähköpostitse (loans@tritonia.fi), puhelimitse (029 449 8258) ja chatin kautta! Varaa tiedonhaun ohjausaika-tapaamiset ja tiedonhankinnan koulutukset järjestetään syksyllä pääsääntöisesti etänä.

Lue koko uutinen

EduLab

Edulab tukee opetuksen kehittämistä ja opetusteknologian sulauttamista luontevaksi osaksi korkeakouluopetuksen kenttää. Koulutustoiminnan ohella autamme korkeakouluopettajia erilaisissa oppimisympäristöihin liittyvissä teknisissä ja pedagogisissa kysymyksissä ja tuotamme opetusvideoita.

Lue lisää EduLabista

EduLabin kurssit ja tukitapaamiset

Seminaari/webinaari: Oppimisen ja opettamisen digitaaliset työkalut 19.05.
Näytä kaikki ja ilmoittaudu

Yhteystiedot

EduLab / Tritonia
Yliopistonranta 7 / PL 331
65101 Vaasa

Sähköposti: edulab@tritonia.fi

EduLab Henkilökunta

Sören Granlund Pedagogi
Sanna West Pedagogi
Magnus Blusi Media-assistentti
Maria Lumio Suunnittelija

Henkilökunnan yhteystiedot

Tritonia tukee korkeakoulujensa opiskelua, opetusta ja tutkimusta, tarjoamalla aineisto- ja ohjauspalveluja sekä digipedagogisia opetuksen kehittämispalveluita suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Tritonia on kaikille avoin tieteellinen yhteiskirjasto.
© Tritonia 2014-2021

Tiedekirjasto Tritonia

Avoinna

Yliopistonranta

Raastuvankatu

Sarjakatu

Pietarsaari

Turku