Kirjaston palvelut koronavirustilanteessa

Vaasa Pietarsaari
Vaasa
Kartta
Valokuva

Aukioloajat

Tällä viikolla
Ensi viikolla
Ma
11:00
17:00
Ti
11:00
16:00
Ke
11:00
16:00
To
11:00
16:00
Pe
11:00
16:00
La
Suljettu

Aukioloajat

Tänään
La 06.03 Suljettu
Seuraava
Ma 08.03 11:00 - 17:00
Huom! Asiakaspalvelupiste on avoinna ma-pe klo 14-16.
Kaikki aukiolot ja poikkeukset

Tilat

Kirjaston lukupaikat ja ryhmätyötilat ovat suljettuina Lue lisää

Yhteystiedot

Lainaus-
palvelu
allegro@tritonia.fi
Tieto-
palvelu
06 328 5136
Käynti-
osoite
Runeberginkatu 8
68600 Pietarsaari
Kartta
Valokuva

Aukioloajat

Tällä viikolla
Ensi viikolla
Ma
9:00
13:00
Ti
9:00
16:00
Ke
9:00
14:00
To
9:00
14:00
Pe
9:00
12:00
La
Suljettu

Aukioloajat

Tänään
La 06.03 Suljettu
Seuraava
Ma 08.03 9:00 - 16:00
Huom! 1.3.-5.3. itsepalveluaika ti 9:00-12:00, ke-pe itsepalvelu koko päivän.
Kaikki aukiolot ja poikkeukset

E-opinnäytteet

Valitse organisaatio.
Vaasan yliopiston opiskelijat
Julkaise opinnäytteesi
Uutiset12345 Uutisarkisto

Uusi e-aineisto tutkimusmenetelmistä VY:lle – Sage Research Methods

Vaasan yliopistolle on avattu pääsy Sage Research Methods –aineistoon. Palvelu sisältää tutkimusmenetelmiin liittyviä kirjoja, hakuteoksia, lehtiartikkeleita ja videoita – yhteensä yli 1000 nimekettä.

 

Linkki aineistoon on Finnassa ja LibGuides-oppaissa. Palveluun sisältyvät kirjat ja hakuteokset löytyvät Finnasta myös nimekkeittäin.

 

Haluatko oppia lisää palvelun käytöstä? Tule mukaan Sagen järjestämään webinaariin, joka pidetään Zoomissa ti 16.2. klo 15. Webinaarin ilmoittautuminen ja lisätiedot.

 

Katso myös:
Sage Research Methods Libguide
Sage Research Methods Help

 

Kysymykset ja palaute aineistosta: hanna.erkinheimo@tritonia.fi

Oxford University Pressin e-lehtipaketti VY:lle

Vaasan yliopiston käyttöön on vuodenvaihteessa avattu Oxford University Pressin lehtipaketti. Tilaus sisältää 368 lehteä mm. yhteiskuntatieteiden, luonnontieteiden, humanististen tieteiden ja oikeustieteen aloilta. Lehtiin on pääsy vuodesta 1996 alkaen. Katso lehtilista.

 

Linkki aineistoon on Finnassa ja LibGuides-oppaissa. Etäkäyttö on mahdollista HAKA-kirjautumisella.

 

Kysymykset ja palaute: hanna.erkinheimo@tritonia.fi

Uusia e-kirjoja ja lehtiä VAMKille

VAMKilaisten käyttöön on avattu vuodenvaihteessa uusia elektronisia aineistoja:


Alma Talent Verkkokirjahylly (laajennus)

Tilaus kattaa nyt koko Verkkokirjahyllyn, yhteensä lähes 600 e-kirjaa liiketalouden, oikeustieteen ja hallinnon aloilta. Uusia teoksia lisätään palveluun säännöllisesti.

 

KauppakamariTiedon Ammattikirjasto

Noin 150 Kauppakamarin julkaisemaa teosta sähköisenä. Aihealueina talous, työsuhde, juridiikka, johtaminen, ulkomaankauppa, myynti, markkinointi ja viestintä. Uusia teoksia lisätään palveluun säännöllisesti.

 

Sage Premier

Sage-kustantajan lehtipaketissa on yli 900 e-lehteä, joihin on pääsy vuodesta 1999 alkaen. Aihealueina mm. kasvatustiede, terveystieteet, sosiologia, psykologia, talous- ja hallintotieteet, jonkin verran myös tekniikkaa.

 

Linkit aineistoihin löytyvät VAMK-Finnasta sekä LibGuides-oppaista. Yksittäisten e-kirjojen lisääminen Finnaan on käynnissä.

Tritonian kevään 2021 palvelut

Tähän tiedotteeseen päivitetään tarvittaessa ajankohtaista tietoa kirjaston palveluista. Huomaa, että koronavirustilanne elää jatkuvasti ja muutoksia palveluihin voi tulla nopeallakin aikataululla. 

[Tiedote päivitetty 25.2.2021: Kirjastoon pääsee kerralla enintään 6 hlöä ajalla 26.2.-28.3.2021]

 

Kirjasto auki rajoitetuin palveluin

Kirjasto on avoinna rajoitetusti. Aukioloajat ovat ma 11-17, ti-pe 11-16. Kirjoja voi tulla lainaamaan ja palauttamaan omatoimisesti, kirjaston opiskelutilat ja lukupaikat pysyvät kuitenkin suljettuina (seuraamme viranomaisten ja Vaasan yliopiston ohjeita).

 

  • Tarkista haluamasi kirjojen saatavuus ja sijainti (käytä hyllykarttaa) ennen kirjastoon tuloa. Tarkista myös, että sinulla on toimiva PIN-koodi itsepalvelulainausta varten. Ota yhteyttä etukäteen jos on jotain epäselvää. Asioi nopeasti kun olet kirjastossa
  • Saat tarvittaessa yhteyden kirjaston henkilökuntaan puhelimella, chatissa, sähköpostissa tai kutsunapilla. Paikan päällä hoidetaan vain lyhyet asiat kuten kirjastokortin noudot ja esim. tiedonhakua koskevat pidemmät asioinnit hoidetaan verkon (chat, puhelin, sähköposti) kautta
  • Kopiokone ja muutama tietokone on varattu nopeaa tulostamista ja kopiointia varten. 

 

Turvallinen asiointi kirjastossa - tutustu ohjeisiin ennen kirjastoon tuloa!

Kirjastoon pääsee kerralla enintään 6 hlöä (26.2.-28.3.2021). Sisäänkäynti on vain pääovesta. Vahtimestarit valvovat henkilömäärää ostoskorien avulla

Kun saavut kirjastoon:

  1. Ota kirjaston ovelta ostokori, jossa olevalla avaimella saat avattua kirjaston oven
  2. Pidä kori mukanasi asioinnin ajan
  3. Jos kaikki korit ovat varattuja, jonota aulassa tai ulkona

Jokainen kirjastonkäyttäjä voi omalta osaltaan vaikuttaa siihen, että kirjasto voidaan pitää auki: Käytä kasvomaskia kirjastossa asioidessasi, pidä 2 m turvavälit, huolehdi käsihygieniasta ja tule kirjastoon vain terveenä!

    

Palautukset

Voit palauttaa kirjoja normaalisti palautusluukkuun, palautusluukku on auki koko ajan (luukku sijaitsee rakennuksen takana meren puolella, ks kuva palautusluukusta).

 

Voit palauttaa lainan myös postitse osoitteeseen Tritonia/palautukset PL 331 65101 Vaasa. Ilmoita mielellään palautuksesta loans@tritonia.fi

 

Uudet asiakkaat ja kirjastokortin noutaminen

Uusien asiakkaiden pitää täyttää kirjastokorttilomake etukäteen verkossa, jotta kortin nouto käy sujuvasti ja turhaa jonottamista pystytään välttämään.

 

Unohtuneen PIN-koodin palautus

Voit palauttaa unohtuneen PIN-koodin Finnassa. Linkki unohtuneen PIN-koodin palauttamiseen löytyy kirjautumisikkunasta ja näkyy vain, kun olet uloskirjautunut. Käytä PIN-koodin palauttamisessa samaa sähköpostiosoitetta, jonka olet ilmoittanut kirjaston asiakasrekisteriin.

 

Tritonia toimii Vaasan yliopiston kiinteistössä ja Vaasan yliopisto päättää kiinteistöä koskevista linjauksista.

 

 

  

 

 

 

 

******

31.8.-1.10.2020

Kirjaston aukioloajat

Tritonia Vaasa on 31.8. alkaen avoinna ma-to 8-18 ja pe 8-16. Asiakaspalvelu palvelee ma-to 11-17 ja pe 11-16. Kokoelmien lainaus ja palautus onnistuu aamupäivisin 8-11 omatoimisesti itsepalveluautomaateilla.

 

Tritonia Allegro Pietarsaaressa on 31.8. alkaen avoinna ma-to 9-16 ja pe 9-12. Omatoimiaika on ti-to 9-12 ja perjantaisin koko päivän.

 

Turvallisuus

Tartuntojen ehkäisemiseksi asiakkaiden toivotaan huolehtivan käsihygieniasta ja pitävän riittävää etäisyyttä (2 metriä) muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.


Älä tule kirjastoon, jos sinulla on edes lieviä flunssan oireita.

 

Uudet asiakkaat ja kirjastokortin noutaminen

Uusien asiakkaiden pitää täyttää kirjastokorttilomake etukäteen verkossa, jotta kortin nouto käy sujuvasti ja turhaa jonottamista pystytään välttämään. Toivomme, että kirjastokortteja ei noudeta suurina ryhminä, jotta turvavälit pystytään huomioimaan.

 

Kirjaston opiskelutilat

Kirjaston luku- ja tietokonepaikoista on käytössä n. puolet ja turvavälejä on noudatettava myös opiskelupaikoilla. Ryhmätyötiloista on varattavissa osa.

 

Henkilömääriä tiloissa on rajoitettu. Sallittu henkilömäärä on ilmoitettu kunkin ryhmätyötilan ja salin ovessa.

 

Kirjaston lukusalit ja kulkukortit

Kulkukortit eivät ole syyskaudella käytössä ja kirjaston kulkukorteilla toimivista lukusaleista isompi on toistaiseksi avoinna vain kirjaston aukioloaikoina. Kulku lukusaliin on poikkeuksellisesti vain kirjaston puolen ovesta, takaoven puolella oleva sisäänkäynti on suljettu. Pienempi lukusali on suljettu.

 

Jos sinulla on jäljellä kevätkauden kulkukortteja, pyydämme palauttamaan ne Tritonian vahtimestareille. Syyslukukauden aikana palautetuista kulkukorteista ei peritä myöhästymismaksua.

 

Voit myös palauttaa kulkukorttisi postitse osoitteeseen: Tritonia - Vaasan tiedekirjasto, Virastomestarit, PL 331, 65101 Vaasa. HUOM! Kiinnitä kortti esim. teipillä tukevaan paperiarkkiin, jotta kortti ei pääse `putoamaan´ kuoresta.

 

Etäopiskelijan tietopaketti

Jos opiskelet syyslukukauden kokonaan tai osittain etänä, tutustu etäopiskelijoille keräämäämme tietopakettiin.

 

Opetus ja ohjaus

  • Tiedonhankinnan opetus ja kirjastokierrokset järjestetään pääasiassa verkossa
  • Tiedonhaun ohjaus annetaan verkossa
  • Julkaisupalvelut ja kirjaston tutkimuksen tuen palvelut ovat saatavilla verkossa
  • EduLabin digitaalisen opetuksen tuen palvelut ovat saatavilla verkossa 

Verkkopalvelut ja sähköiset aineistot 

Sähköiset aineistot ovat asiakkaiden käytössä normaalisti ja niihin on pääsy myös etänä kampuksen ulkopuolelta. Kirjaudu oman korkeakoulun tunnuksellasi Tritonian Finnaan, niin saat sähköiset aineistot käyttöösi. 

 

Verkossa etänä on mahdollista käyttää monia muitakin kirjaston palveluita. Tritonia-Finnassa voit varata kirjoja, maksaa myöhästymismaksuja, palauttaa unohtuneen PIN-koodin ja päivittää omia tietoja.

Käytössäsi olevat verkkopalvelut

 

Tritonia toimii Vaasan yliopiston kiinteistössä ja seuraa koronavirustilanteessa Vaasan yliopiston linjauksia: https://www.univaasa.fi/fi/news/koronaetusivulle/

Opiskeletko etänä? Tietoa kirjastopalveluista etäopiskelijoille

Suoritatko opintoja etänä tai opiskeletko avoimessa yliopistossa tai muualla sijaitsevissa koulutusohjelmissa? Olemme keränneet yhteen etäopiskelua ja kirjastopalveluita koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä.

 

Vaasan yliopiston opiskelijat:

Lue Vaasan yliopiston etäopiskelijoille suunnattu tietopaketti

 

VAMKin ja Novian opiskelijat:

Lue etäopiskelijoille suunnattu tietopaketti

 

Muista myös, että kirjaston asiakaspalvelu palvelee sinua etänä sähköpostitse (loans@tritonia.fi), puhelimitse (029 449 8258) ja chatin kautta! Varaa tiedonhaun ohjausaika-tapaamiset ja tiedonhankinnan koulutukset järjestetään syksyllä pääsääntöisesti etänä.

Lue koko uutinen

EduLab

Edulab tukee opetuksen kehittämistä ja opetusteknologian sulauttamista luontevaksi osaksi korkeakouluopetuksen kenttää. Koulutustoiminnan ohella autamme korkeakouluopettajia erilaisissa oppimisympäristöihin liittyvissä teknisissä ja pedagogisissa kysymyksissä ja tuotamme opetusvideoita.

Lue lisää EduLabista

EduLabin kurssit ja tukitapaamiset

Tools for scientific writing09.03.
Seminaari/webinaari: Oppimisen ja opettamisen digitaaliset työkalut 10.03.
Zoom, fortsättning16.03.
Evaluating scholarly publications19.03.
Seminaari/webinaari: Oppimisen ja opettamisen digitaaliset työkalut 23.03.
Näytä kaikki ja ilmoittaudu

Yhteystiedot

EduLab / Tritonia
Yliopistonranta 7 / PL 331
65101 Vaasa

Sähköposti: edulab@tritonia.fi

EduLab Henkilökunta

Sören Granlund Pedagogi
Sanna West Pedagogi
Magnus Blusi Media-assistentti
Maria Lumio Suunnittelija

Henkilökunnan yhteystiedot

Tritonia tukee korkeakoulujensa opiskelua, opetusta ja tutkimusta, tarjoamalla aineisto- ja ohjauspalveluja sekä digipedagogisia opetuksen kehittämispalveluita suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Tritonia on kaikille avoin tieteellinen yhteiskirjasto.
© Tritonia 2014-2021

Tiedekirjasto Tritonia

Avoinna

Yliopistonranta

Raastuvankatu

Sarjakatu

Pietarsaari

Turku