Kirjaston palvelut koronavirustilanteessa

Vaasa Pietarsaari
Vaasa
Kartta
Valokuva

Aukioloajat

Tällä viikolla
Ensi viikolla
Ma
11:00
17:00
Ti
11:00
16:00
Ke
11:00
16:00
To
11:00
16:00
Pe
Suljettu
La
Suljettu

Aukioloajat

Tänään
Ma 02.08 11:00 - 17:00
Seuraava
Ti 03.08 11:00 - 16:00
Huom! Asiakaspalvelupiste on avoinna ma-to klo 14-16.
Kaikki aukiolot ja poikkeukset

Tilat

Ryhmätyötilat eivät toistaiseksi ole käytössä. Lue lisää

Yhteystiedot

Lainaus-
palvelu
allegro@tritonia.fi
Tieto-
palvelu
06 328 5136
Käynti-
osoite
Runeberginkatu 8
68600 Pietarsaari
Kartta
Valokuva

Aukioloajat

Tällä viikolla
Ensi viikolla
Ma
9:00
16:00
Ti
9:00
16:00
Ke
9:00
16:00
To
9:00
16:00
Pe
9:00
12:00
La
Suljettu

Aukioloajat

Tänään
Ma 02.08 9:00 - 16:00
Seuraava
Ti 03.08 9:00 - 16:00
Huom! Itsepalveluaika ti-to 9:00-12:00, pe itsepalvelu koko päivän.
Kaikki aukiolot ja poikkeukset

E-opinnäytteet

Valitse organisaatio.
Vaasan yliopiston opiskelijat
Julkaise opinnäytteesi
Uutiset123 Uutisarkisto

Vaasan yliopisto: Alma Talent Fokus -teokset ovat nyt Päivittyvät hakuteokset

Alma Talent Fokus -teokset ovat kevään aikana saaneet uuden nimen, Päivittyvät hakuteokset. Samalla teokset siirtyivät osaksi Alma Talent Verkkokirjahylly -palvelua.


Entiset Fokus-teokset löytyvät Verkkokirjahyllyn Päivittyvät hakuteokset -osiosta. Kokoelma sisältää edelleen yli 40 juridiikan, taloushallinnon ja verotuksen päivittyvää teosta.


Entinen Fokus-tietokanta löytyy nyt VY:n Finnasta nimellä Alma Talent Verkkokirjahylly: Päivittyvät hakuteokset. Teokset ovat haettavissa Finnasta nimekkeinä.


Alma Talent Verkkokirjahylly sisältää Päivittyvien hakuteosten lisäksi satoja ammattikirjoja taloushallinnon, verotuksen, esimiestyön ja juridiikan aloilta. Verkkokirjahyllyä tilaavat VY ja VAMK. Päivittyviin hakuteoksiin on pääsy vain Vaasan yliopistolla.

Tritonian kesän 2021 palvelut

Tähän tiedotteeseen päivitetään tarvittaessa ajankohtaista tietoa kirjaston palveluista. Huomaa, että koronavirustilanne elää jatkuvasti ja muutoksia palveluihin voi tulla nopeallakin aikataululla. 

[Tiedote päivitetty 11.6.2021]

 

Kirjasto on auki rajoitetuin palveluin

Tritonia Vaasa on avoinna ma 11-17, ti-to 11-16 (pe-la suljettu). Kirjasto on suljettu 16.7.-1.8. Tritonia Allegro Pietarsaaressa on suljettu 25.6-1.8. Lainat eivät eräänny kirjastojen ollessa suljettuna. Kaukopalvelu ja Varaa tiedonhaun ohjausaika -palvelu on suljettu heinäkuun. Tilauksia ja yhteydenottoja voi jättää, mutta ne käsitellään vasta elokuussa.

 

Tritoniassa noudatamme 20 henkilön rajoitusta kirjastotilassa, suurin osa kirjaston opiskelutiloista ja lukupaikoista pysyvät vielä suljettuina (seuraamme viranomaisten ja Vaasan yliopiston ohjeita).

  • Tarkista haluamasi kirjojen saatavuus ja sijainti (käytä hyllykarttaa) ennen kirjastoon tuloa. Tarkista myös, että sinulla on toimiva PIN-koodi itsepalvelulainausta varten. Ota yhteyttä etukäteen jos on jotain epäselvää.
  • Saat tarvittaessa yhteyden kirjaston henkilökuntaan puhelimella, chatissa, sähköpostissa tai kutsunapilla (palvelutiski auki ma-to 14-16). Paikan päällä hoidetaan vain lyhyet asiat kuten kirjastokortin noudot ja esim. tiedonhakua koskevat pidemmät asioinnit hoidetaan verkon (chat, puhelin, sähköposti) kautta
  • Kopiokone ja muutama tietokone on varattu nopeaa tulostamista ja kopiointia varten.

Jokainen kirjastonkäyttäjä voi omalta osaltaan vaikuttaa siihen, että kirjasto voidaan pitää auki: Käytä kasvomaskia kirjastossa asioidessasi, pidä 2 m turvavälit, huolehdi käsihygieniasta ja älä tule kirjastoon, jos sinulla on edes lieviä flunssan oireita.

Lukupaikkoja

Toistaiseksi kirjastosalissa on lukupaikkoja avoinna rajoitetusti

Lisäksi käytössä ovat lukusalit:

  • Tritonia K235 (2 krs, isompi lukusali), ma klo 9.00-17.00, ti-to klo 9-16.00 (max. 7 henkilöä)
  • Tritonia K236 (2 krs, pienempi lukusali), ma klo 9.00-17.00, ti-to klo 9-16.00 (max. 3 henkilöä)
  • HUOM! Lukusalit pidetään kiinni heinäkuussa kun kirjasto on kaksi viikkoa suljettuna 16.7.-1.8.

Seuraa tiedotusta!

 

Kulku saleihin Tritonian pääovesta aulan kautta.


Sisätiloissa käydessä, opiskellessa tai työskennellessä edellytetään kasvomaskin käyttöä ja vähintään 2 metrin turvaväliä. Haluamme kaikessa toiminnassamme varmistaa opiskelijoidemme ja henkilökunnan turvallisuuden sekä estää viruksen leviämisen.

 

Palautukset

Voit palauttaa kirjoja normaalisti palautusluukkuun, palautusluukku on auki koko ajan (luukku sijaitsee rakennuksen takana meren puolella, ks kuva palautusluukusta).

 

Voit palauttaa lainan myös postitse osoitteeseen Tritonia/palautukset PL 331 65101 Vaasa. Ilmoita mielellään palautuksesta loans@tritonia.fi

 

Uudet asiakkaat ja kirjastokortin noutaminen

Uusien asiakkaiden pitää täyttää kirjastokorttilomake etukäteen verkossa, jotta kortin nouto käy sujuvasti ja turhaa jonottamista pystytään välttämään.

 

Unohtuneen PIN-koodin palautus

Voit palauttaa unohtuneen PIN-koodin Finnassa. Linkki unohtuneen PIN-koodin palauttamiseen löytyy kirjautumisikkunasta ja näkyy vain, kun olet uloskirjautunut. Käytä PIN-koodin palauttamisessa samaa sähköpostiosoitetta, jonka olet ilmoittanut kirjaston asiakasrekisteriin.

 

Tritonia toimii Vaasan yliopiston kiinteistössä ja Vaasan yliopisto päättää kiinteistöä koskevista linjauksista.

 

Opiskeletko etänä? Tietoa kirjastopalveluista etäopiskelijoille

Suoritatko opintoja etänä tai opiskeletko avoimessa yliopistossa tai muualla sijaitsevissa koulutusohjelmissa? Olemme keränneet yhteen etäopiskelua ja kirjastopalveluita koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä.

 

Vaasan yliopiston opiskelijat:

Lue Vaasan yliopiston etäopiskelijoille suunnattu tietopaketti

 

VAMKin ja Novian opiskelijat:

Lue etäopiskelijoille suunnattu tietopaketti

 

Muista myös, että kirjaston asiakaspalvelu palvelee sinua etänä sähköpostitse (loans@tritonia.fi), puhelimitse (029 449 8258) ja chatin kautta! Varaa tiedonhaun ohjausaika-tapaamiset ja tiedonhankinnan koulutukset järjestetään syksyllä pääsääntöisesti etänä.

Lue koko uutinen
Tritonia tukee korkeakoulujensa opiskelua, opetusta ja tutkimusta, tarjoamalla aineisto- ja ohjauspalveluja sekä digipedagogisia opetuksen kehittämispalveluita suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Tritonia on kaikille avoin tieteellinen yhteiskirjasto.
© Tritonia 2014-2021

Tiedekirjasto Tritonia

Avoinna

Yliopistonranta

Raastuvankatu

Sarjakatu

Pietarsaari

Turku