Kirjaston palvelut koronavirustilanteessa

Vaasa Pietarsaari
Vaasa
Kartta
Valokuva

Aukioloajat

Tällä viikolla
Ensi viikolla
Ma
11:00
17:00
Ti
11:00
16:00
Ke
11:00
16:00
To
11:00
16:00
Pe
Suljettu
La
Suljettu

Aukioloajat

Tänään
Ma 10.08 11:00 - 17:00
Seuraava
Ti 11.08 11:00 - 16:00
Kaikki aukiolot ja poikkeukset

Tilat

Ryhmätyö- ja kokoushuoneet eivät ole varattavissa kesän aikana.

Yhteystiedot

Lainaus-
palvelu
allegro@tritonia.fi
Tieto-
palvelu
06 328 5136
Käynti-
osoite
Runeberginkatu 8
68600 Pietarsaari
Kartta
Valokuva

Aukioloajat

Tällä viikolla
Ensi viikolla
Ma
Suljettu
Ti
Suljettu
Ke
Suljettu
To
Suljettu
Pe
Suljettu
La
Suljettu

Aukioloajat

Tänään
Ma 10.08 Suljettu
Seuraava
Ma 17.08 9:00 - 16:00
Ajalla 1.-25.6. voit tarvittaessa saada kirjoja Allegrosta, ota yhteyttä allegro@tritonia.fi.
Kaikki aukiolot ja poikkeukset

E-opinnäytteet

Valitse organisaatio.
Vaasan yliopiston opiskelijat
Julkaise opinnäytteesi
Uutiset12 Uutisarkisto

Tritonia Vaasa avoinna rajoitetuin palveluin 23.8. saakka

Päivitys 6.8.2020: Syksyn palveluista ja aukioloajoista tiedotetaan tulevien viikkojen aikana, kun korkeakoulujen syksyn toimintaa ohjaavat linjaukset ja ohjeistukset ovat tarkemmin tiedossa.

 

Tritonia Vaasa avautuu rajoitetuin palveluin maanantaina 1.6. Aukioloajat ajalla 1.6.-21.8. ovat seuraavat: ma 11-17, ti-to 11-16, pe-la suljettu.

 

Tritonia Allegro on suljettu 16.8. asti. Ajalla 1.-25.6. voit tarvittaessa saada kirjoja Allegrosta, ota yhteyttä allegro@tritonia.fi.

 

Lainaus ja palautus omatoimisesti

Asiakkaat voivat noutaa varauksia sekä lainata ja palauttaa painettuja aineistoja omatoimisesti. Lainausautomaatille tarvitaan kirjastokortin lisäksi pinkoodi: Jos olet unohtanut pinkoodisi, voit palauttaa sen Finnassa ”unohtunut pinkoodi”-toiminnolla.

 

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelijan voi kutsua asiakaspalvelupisteeseen kirjaston aukioloaikoina. Asiakaspalvelu palvelee myös sähköisesti sähköpostitse, puhelimitse ja chatin kautta.

 

Sähköposti ja puhelin:

  • Lainauspalvelu 029 449 8258, loans@tritonia.fi
  • Tietopalvelu 029 449 8258, isrv@tritonia.fi
  • Vahtimestarit 029-449 8250, custodians@tritonia.fi

 

Kirjaston tilat ja laitteet

Kirjaston lukupaikat, lukusalit ja ryhmätyöhuoneet pysyvät suljettuina. Muutama tietokone on varattu nopeaan tulostamiseen ja kopiokonetta voi käyttää. Muistathan desinfioida laitteet käytön jälkeen tähän tarkoitukseen varatuilla desinfiointipyyhkeillä.

 

Turvallisuus

Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Tartuntojen ehkäisemiseksi asiakkaiden toivotaan huolehtivan käsihygieniasta ja pitävän riittävää etäisyyttä (2 metriä) muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Rakennuksessa voi kerrallaan olla n. 30 asiakasta.

 

Älä tule kirjastoon, jos sinulla on edes lieviä flunssan oireita.

 

Eräpäivät

Eräpäivät porrastetaan kesäkuun kolmelle ensimmäiselle viikolle palautusruuhkien välttämiseksi. Kaikki lyhytlainat on palautettava 1.6. mennessä. Muutokset tietokantaan tehdään 18.5. Tarkista lainojesi eräpäivä omalta Finna-tililtäsi. Myöhästymismaksuja kertyy kesän ajalta normaalisti.

 

Muistathan, että lainoja voi ja saa uusia koko kesän, jos niihin ei ole varauksia! Pyydämme, että asiakkaat peruisivat sellaiset varaukset, joita eivät enää tarvitse. Saapumattomat varaukset voi perua omalla Finna-tilillä.

 

Poikkeustilan aikana saapuneet varaukset ovat noudettavissa 4.6. saakka (koskee kaikkia varauksia, joiden noutoilmoituksessa viimeisenä noutopäivänä 1.6.).

 

Palautukset 

Jos olet toisella paikkakunnalla etkä pysty uusia lainaa varauksen takia, voit palauttaa lainan postitse osoitteeseen Tritonia/palautukset PL 331 65101 Vaasa. Ilmoita mielellään palautuksesta loans@tritonia.fi.

 

Kaukopalvelu

Kaukopalvelutoiminta alkaa rajoitetusti 1.6. lähtien juhannukseen saakka, koskien pääsääntöisesti vain artikkelitilauksia. Jos kuitenkin tarvitset esim. opinnäytettä varten kiireellistä kaukolainaa, ota yhteyttä ill@tritonia.fi niin selvitämme onko kirjaa mahdollista tilata. Kaukopalvelu on lomalla 22.6. -31.7.20.

Kustantajat avaavat aineistojaan poikkeustilanteessa

Useat kustantajat ja välittäjät ovat korona-poikkeustilanteessa avanneet e-aineistojaan tavallista laajempaan käyttöön. Osa kustantajista on avannut aineistonsa kenen tahansa luettaviksi, osa on avannut lisäaineistoja tilaajille tai poistanut yhtäaikaisten käyttäjien rajoituksia, ja osa on avannut vain COVID19-tutkimuksiin liittyviä julkaisuja. 

Tritonian LibGuides-osioon on koottu Vaasan yliopiston ja VAMKin kannalta relevantteja aineistoja osoitteeeseen: https://uva.libguides.com/avatut_aineistot. Åbo Akademin ja Novian käyttäjille avattujen aineistojen tietoja päivitetään sivulle https://www.abo.fi/biblioteket/fler-e-resurser-tillgangliga/

Pääsy avattuihin aineistoihin on tilapäinen ja sen kesto vaihtelee kustantajittain. Tietoja aineistoista päivitetään em. sivuille.

Kansainvälinen kirjastokonsortioiden yhteenliittymä ICOLC ylläpitää listaa avatuista aineistoista omilla sivuillaan.

Lue koko uutinen

EduLab

Edulab tukee opetuksen kehittämistä ja opetusteknologian sulauttamista luontevaksi osaksi korkeakouluopetuksen kenttää. Koulutustoiminnan ohella autamme korkeakouluopettajia erilaisissa oppimisympäristöihin liittyvissä teknisissä ja pedagogisissa kysymyksissä ja tuotamme opetusvideoita.

Lue lisää EduLabista

EduLabin kurssit ja tukitapaamiset

Zoom, perusteet27.08.
Zoom, basics01.09.
Zoom, grunderna02.09.
Aloitusseminaari: Oppimisen ja opettamisen digitaaliset työkalut 03.09.
Moodle grundkurs (2h)08.09.
Näytä kaikki ja ilmoittaudu

Yhteystiedot

EduLab / Tritonia
Yliopistonranta 7 / PL 331
65101 Vaasa

Sähköposti: edulab@tritonia.fi

EduLab Henkilökunta

Maria Byholm Pedagogi
Sören Granlund Pedagogi
Sanna West Pedagogi
Magnus Blusi Media-assistentti

Henkilökunnan yhteystiedot

Tritonia tukee korkeakoulujensa opiskelua, opetusta ja tutkimusta, tarjoamalla aineisto- ja ohjauspalveluja sekä digipedagogisia opetuksen kehittämispalveluita suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Tritonia on kaikille avoin tieteellinen yhteiskirjasto.
© Tritonia 2014-2020

Tiedekirjasto Tritonia

Avoinna

Yliopistonranta

Raastuvankatu

Sarjakatu

Pietarsaari

Turku