Kirjaston palvelut koronavirustilanteessa

Vaasa Pietarsaari
Vaasa
Kartta
Valokuva

Aukioloajat

Tällä viikolla
Ensi viikolla
Ma
Suljettu
Ti
Suljettu
Ke
Suljettu
To
Suljettu
Pe
Suljettu
La
Suljettu

Aukioloajat

Tänään
Ke 27.05 Suljettu
Seuraava
Ma 01.06 11:00 - 17:00
Kirjastotilat ovat suljettuna 18.3.-31.5., noutopalvelu palvelee, lue lisää.
Kaikki aukiolot ja poikkeukset

Tilat

Ryhmätyö- ja kokoushuoneet eivät ole varattavissa kesän aikana.

Yhteystiedot

Lainaus-
palvelu
allegro@tritonia.fi
Tieto-
palvelu
06 328 5136
Käynti-
osoite
Runeberginkatu 8
68600 Pietarsaari
Kartta
Valokuva

Aukioloajat

Tällä viikolla
Ensi viikolla
Ma
Suljettu
Ti
Suljettu
Ke
Suljettu
To
Suljettu
Pe
Suljettu
La
Suljettu

Aukioloajat

Tänään
Ke 27.05 Suljettu
Seuraava
Ma 17.08 9:00 - 16:00
Ajalla 1.-25.6. voit tarvittaessa saada kirjoja Allegrosta, ota yhteyttä allegro@tritonia.fi.
Kaikki aukiolot ja poikkeukset

E-opinnäytteet

Valitse organisaatio.
Vaasan yliopiston opiskelijat
Julkaise opinnäytteesi
Uutiset1234 Uutisarkisto

Tritonia Vaasa avautuu rajoitetuin palveluin 1.6.

Tritonia Vaasa avautuu rajoitetuin palveluin maanantaina 1.6. Aukioloajat ajalla 1.6.-14.8. ovat seuraavat: ma 11-17, ti-to 11-16, pe-la suljettu.

 

Opiskelijat ja henkilökunta voivat tilata kirjoja noutopalvelun kautta toukokuussa.

 

Tritonia Allegro on suljettu 16.8. asti. Ajalla 1.-25.6. voit tarvittaessa saada kirjoja Allegrosta, ota yhteyttä allegro@tritonia.fi.

 

Lainaus ja palautus omatoimisesti

Asiakkaat voivat noutaa varauksia sekä lainata ja palauttaa painettuja aineistoja omatoimisesti. Lainausautomaatille tarvitaan kirjastokortin lisäksi pinkoodi: Jos olet unohtanut pinkoodisi, voit palauttaa sen Finnassa ”unohtunut pinkoodi”-toiminnolla.

 

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelijan voi kutsua asiakaspalvelupisteeseen kirjaston aukioloaikoina. Asiakaspalvelu palvelee myös sähköisesti sähköpostitse, puhelimitse ja chatin kautta.

 

Sähköposti ja puhelin:

 • Lainauspalvelu 029 449 8258, loans@tritonia.fi
 • Tietopalvelu 029 449 8258, isrv@tritonia.fi
 • Vahtimestarit 029-449 8250, custodians@tritonia.fi

 

Kirjaston tilat ja laitteet

Kirjaston lukupaikat, lukusalit ja ryhmätyöhuoneet pysyvät suljettuina. Muutama tietokone on varattu nopeaan tulostamiseen ja kopiokonetta voi käyttää. Muistathan desinfioida laitteet käytön jälkeen tähän tarkoitukseen varatuilla desinfiointipyyhkeillä.

 

Turvallisuus

Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Tartuntojen ehkäisemiseksi asiakkaiden toivotaan huolehtivan käsihygieniasta ja pitävän riittävää etäisyyttä (2 metriä) muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Rakennuksessa voi kerrallaan olla n. 30 asiakasta.

 

Älä tule kirjastoon, jos sinulla on edes lieviä flunssan oireita.

 

Eräpäivät

Eräpäivät porrastetaan kesäkuun kolmelle ensimmäiselle viikolle palautusruuhkien välttämiseksi. Kaikki lyhytlainat on palautettava 1.6. mennessä. Muutokset tietokantaan tehdään 18.5. Tarkista lainojesi eräpäivä omalta Finna-tililtäsi. Myöhästymismaksuja kertyy kesän ajalta normaalisti.

 

Muistathan, että lainoja voi ja saa uusia koko kesän, jos niihin ei ole varauksia! Pyydämme, että asiakkaat peruisivat sellaiset varaukset, joita eivät enää tarvitse. Saapumattomat varaukset voi perua omalla Finna-tilillä.

 

Poikkeustilan aikana saapuneet varaukset ovat noudettavissa 4.6. saakka (koskee kaikkia varauksia, joiden noutoilmoituksessa viimeisenä noutopäivänä 1.6.).

 

Palautukset

Tritonia noudattaa palautusten suhteen 72 tunnin karanteeniaikaa, joten huomioi, että palautusluukkuun palautetut kirjat käsitellään viiveellä ja automaattipalautukset näkyvät tietokannassa karanteeniajankin saatavana.

 

Jos olet toisella paikkakunnalla etkä pysty uusia lainaa varauksen takia, voit palauttaa lainan postitse osoitteeseen Tritonia/palautukset PL 331 65101 Vaasa. Ilmoita mielellään palautuksesta loans@tritonia.fi.

 

Kaukopalvelu

Kaukopalvelutoiminta alkaa rajoitetusti 1.6. lähtien juhannukseen saakka, koskien pääsääntöisesti vain artikkelitilauksia. Jos kuitenkin tarvitset esim. opinnäytettä varten kiireellistä kaukolainaa, ota yhteyttä ill@tritonia.fi niin selvitämme onko kirjaa mahdollista tilata. Kaukopalvelu on lomalla 22.6. -31.7.20.

Kustantajat avaavat aineistojaan poikkeustilanteessa

Useat kustantajat ja välittäjät ovat korona-poikkeustilanteessa avanneet e-aineistojaan tavallista laajempaan käyttöön. Osa kustantajista on avannut aineistonsa kenen tahansa luettaviksi, osa on avannut lisäaineistoja tilaajille tai poistanut yhtäaikaisten käyttäjien rajoituksia, ja osa on avannut vain COVID19-tutkimuksiin liittyviä julkaisuja. 

Tritonian LibGuides-osioon on koottu Vaasan yliopiston ja VAMKin kannalta relevantteja aineistoja osoitteeeseen: https://uva.libguides.com/avatut_aineistot. Åbo Akademin ja Novian käyttäjille avattujen aineistojen tietoja päivitetään sivulle https://www.abo.fi/biblioteket/fler-e-resurser-tillgangliga/

Pääsy avattuihin aineistoihin on tilapäinen ja sen kesto vaihtelee kustantajittain. Tietoja aineistoista päivitetään em. sivuille.

Kansainvälinen kirjastokonsortioiden yhteenliittymä ICOLC ylläpitää listaa avatuista aineistoista omilla sivuillaan.

Rajoitettu kirjojen noutopalvelu Vaasassa

Vaasaan Tritonian pääovelle on avattu rajoitettu, etukäteen tilattujen kirjojen noutopiste ma 30.3. Palvelu on käytössä vain Vaasan yliopiston, VAMKin ja Novian henkilökunnalle ja opiskelijoille sekä 8.4. alkaen Åbo Akademin henkilökunnalle ja opiskelijoille näiden korkeakoulujen linjausten mukaisesti.

 

Vaasan yliopiston, VAMKin, Novian ja Åbo Akademin opiskelijoilla ja henkilökunnalla on lupa tilata lainaksi ehdottoman välttämätön kurssi- ym. kirja Tritonian Vaasan kokoelmista. Rajoitettu lainaustoiminta on poikkeustilanteessa sallittu  etäopiskelun ja tutkimustyön turvaamiseksi siten, että asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus varmistetaan korkeakoulujen päätösten ja AVI:n korkeakoulujen sulkemisesta 17.3.2020 antaman määräyksen ja 20.3.2020 annetun soveltamisohjeen mukaisesti.

 

Tilauksen tekeminen

Noutopisteestä voit noutaa etukäteen tilauslomakkeella tilaamasi kirjat. Tee tilaus tällä lomakkeella: https://webropol.com/s/stateofemergency-order


Toivomme, että tilaatte vain ehdottoman välttämätöntä aineistoa, sillä kirjaston resurssit tilausten toimittamiseen ovat poikkeusolosuhteissa rajalliset ja järjestelyssä täytyy pystyä varmistamaan henkilökunnan ja kirjaston asiakkaiden turvallisuus.

 

Nouto-ohjeet

Klo 14 mennessä tehty tilaus on noudettavissa seuraavana arkipäivänä noutopisteen aukioloaikoina ma-pe klo 11-12 ja 15-16.


Noudata ovessa olevia ohjeita noutaessasi tilaustasi. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi! Tilaus on noudettavissa seuraavan viikon perjantaihin saakka, tarkista päivämäärä saamastasi tilausvahvistuksesta. Tilauksia ei lähetetä postitse.


Noutopisteellä ei ole muita palveluita kuin tilattujen kirjojen nouto. Kirjaston asiakaspalvelu palvelee verkossa ma-pe 9-16 chatin, puhelimen ja sähköpostin kautta.


Kysymykset

p. 029 449 8258
sähköposti: loans@tritonia.fi

Kirjastotilat suljettu – verkkopalvelut palvelevat

18.3. alkaen Tritonia Vaasa ja Tritonia Allegro ovat suljettuna 31.5. saakka Suomen hallituksen julistaman poikkeustilan linjausten mukaisesti.

Asiakaspalvelu palvelee sähköisesti sähköpostitse, puhelimitse tai chatin kautta ma-pe klo 9-16.

Ajankohtaista 15.5.

Tritonia on suljettu 31.5. saakka, opiskelijat ja henkilökunta voivat tilata kirjoja noutopalvelun kautta vielä toukokuun.

 

Tritonia Vaasa avautuu rajoitetuin palveluin 1.6. alkaen: varauksia voi noutaa ja aineistoja voi lainata ja palauttaa omatoimisesti. Lukupaikat, lukusalit ja ryhmätyötilat pysyvät suljettuina. Lue lisää kesän palveluista!

 

Lainauspalvelut

 • Lainat eivät eräänny kirjaston ollessa suljettu (seuraavaksi eräpäiväksi tulee 1.6.2020) 
 • Uusia maksuja ei kerry sulkuajalta (ajalla kertyneet maksut poistetaan manuaalisesti)
 • Varauksia voi noutaa sulkuajan jälkeen
 • Kaukolainaustoiminta on keskeytetty
 • On suositeltavaa, että kirjoja ei palauteta sulkuaikana. Jos kuitenkin olet esim. muuttamassa pois, voit palauttaa kirjoja palautusluukkuun (luukku sijaitsee rakennuksen takana meren puolella, ks kuva). Huomioi, että luukkuun palautetut kirjat käsitellään viiveellä.
 • Tritonian pääovelle on avattu rajattu, etukäteen tilattujen kirjojen noutopiste. Palvelu on käytössä vain Vaasan yliopiston, VAMKin ja Novian opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä 8.4. alkaen Åbo Akademin henkilökunnalle ja opiskelijoille. Lue lisää

Kulkukortit

 • Kulkukorttien kevätkautta pidennetään 9.9. saakka
 • Kevätkauden kulkukorteista ei lähetetä myöhästymislaskuja.
 • Kulkukortteja voi myös tarvittaessa palauttaa kevään ja kesän aikana KIRJEKUORESSA Tritonian kirjojen palautusluukkuun. Muista kirjoittaa kirjekuoreen oma nimesi ja/tai opiskelijanumero.
 • Voit myös palauttaa kulkukorttisi postitse osoitteeseen: Tritonia - Vaasan tiedekirjasto, Virastomestarit, PL 331, 65101 Vaasa. HUOM! Kiinnitä kortti esim. teipillä tukevaan paperiarkkiin, jotta kortti ei pääse `putoamaan´ kuoresta.
 • Voit myös tulla 24.8.2020 alkaen uusimaan kulkukorttisi syyskaudeksi 9.9. - 31.12.2020 (ma-pe, kirjaston aukioloaikoina)

 

Opetus ja ohjaus

 • Tiedonhankinnan opetus järjestetään kokonaisuudessaan verkossa
 • Tiedonhaun ohjaus annetaan verkossa
 • Julkaisupalvelut ja kirjaston tutkimuksen tuen palvelut ovat saatavilla verkossa
 • EduLabin digitaalisen opetuksen tuen palvelut ovat saatavilla verkossa 

Verkkopalvelut ja sähköiset aineistot 

Sähköiset aineistot ovat asiakkaiden käytössä normaalisti ja niihin on pääsy myös etänä kampuksen ulkopuolelta. Kirjaudu oman korkeakoulun tunnuksellasi Tritonian Finnaan, niin saat sähköiset aineistot käyttöösi. 

 

Verkossa etänä on mahdollista käyttää monia muitakin kirjaston palveluita. Tritonia-Finnassa voit varata kirjoja, maksaa myöhästymismaksuja, palauttaa unohtuneen PIN-koodin ja päivittää omia tietoja.

Käytössäsi olevat verkkopalvelut

 

Tähän tiedotteeseen päivitetään tarvittaessa lisää tietoa kirjaston palveluista ja poikkeustilanteesta.

 

Tritonia toimii Vaasan yliopiston kiinteistössä ja seuraa koronavirustilanteessa Vaasan yliopiston linjauksia: https://www.univaasa.fi/fi/news/koronaetusivulle/

 

Lue koko uutinen

EduLab

Edulab tukee opetuksen kehittämistä ja opetusteknologian sulauttamista luontevaksi osaksi korkeakouluopetuksen kenttää. Koulutustoiminnan ohella autamme korkeakouluopettajia erilaisissa oppimisympäristöihin liittyvissä teknisissä ja pedagogisissa kysymyksissä ja tuotamme opetusvideoita.

Lue lisää EduLabista

EduLabin kurssit ja tukitapaamiset

Näytä kaikki ja ilmoittaudu

Yhteystiedot

EduLab / Tritonia
Yliopistonranta 7 / PL 331
65101 Vaasa

Sähköposti: edulab@tritonia.fi

EduLab Henkilökunta

Maria Byholm Pedagogi
Sören Granlund Pedagogi
Sanna West Pedagogi
Magnus Blusi Media-assistentti

Henkilökunnan yhteystiedot

Tritonia tukee korkeakoulujensa opiskelua, opetusta ja tutkimusta, tarjoamalla aineisto- ja ohjauspalveluja sekä digipedagogisia opetuksen kehittämispalveluita suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Tritonia on kaikille avoin tieteellinen yhteiskirjasto.
© Tritonia 2014-2020

Tiedekirjasto Tritonia

Avoinna

Yliopistonranta

Raastuvankatu

Sarjakatu

Pietarsaari

Turku