Tutkimuksen tueksi

Lisätietoja
Lisätietoja

Aineistot

Kirjaston painetut kokoelmat ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Tutkijoilla on pääsy oman korkeakoulunsa e-aineistoihin korkeakoulun verkossa ja etäkäytön kautta. Lisäksi kirjastorakennuksessa Vaasassa asiakkailla on halutessaan mahdollisuus käyttää Vaasan yliopiston, Åbo Akademin, VAMKin ja Novian e-aineistoja.

 

Finna-hakupalvelun kautta asiakkaat voivat itse tilata kirjoja Kuopion Varastokirjastosta. Kaukopalvelun kautta voidaan tilata lainaksi tai jäljenteinä materiaalia, joita Tritoniasta tai lähialueen muista kirjastoista ei löydy.

Hankintaesitykset ja henkilökohtaiset tutkijalainat

Korkeakoulujemme tutkijat ja henkilökunta voivat tehdä hankintaehdotuksia kirjastoon hankittavista aineistoista. Kirjoja on mahdollista tilata myös henkilökohtaiseksi tutkijalainaksi. Tutkijalaina koskee vain vastahankittuja kirjoja, joita kirjastossa ei vielä ole. Tutkijalainaksi hankitun kirjan laina-aika on 56 päivää, hankinnat tehdään hankintalomakkeilla.

Tiedonhaun ohjaus

Kirjasto tarjoaa jatko-opiskelijoille ja muille tutkimustyötä tekeville henkilökohtaista tiedonhaun ohjausta. Tutkijakouluille ja muille ryhmille järjestetään tilauksesta räätälöityä tiedonhakukoulutusta.

 

Jatko-opiskelijat ja korkeakoulujen henkilökunta voivat osallistua EduLabin lyhytkursseille. Tutkimusprojektit, post doc -tutkijat ja muu henkilökunta voivat myös teettää tiedonhakuja kirjastolla. Toimeksiantona tehdyistä tiedonhauista ja räätälöidyistä koulutuksista veloitetaan hinnaston mukaan.

© Tritonia 2014-2019