Lyhytkurssitoiminta

Lisätietoja
Lisätietoja

EduLab on 1.1.2021 siirtynyt osaksi Vaasan yliopiston Levón-instituuttia. EduLabin tavoittaa yhä osoitteesta edulab@tritonia.fi.

 

Tritonian Edulab järjestää digitaalisen opetuksen, digitaalisen materiaalituotannon ja informaatiolukutaidon alan lyhytkurssitoimintaa Vaasan yliopiston, VAMKin ja Novian henkilökunnalle. Digitaalinen oppiminen ja opettaminen korkeakoulutuksessa (5op) on osa Åbo Akademin yliopistopedagogiikan opintoja. 

Katso lyhytkurssitarjontaamme ja ilmoittaudu täältä

 

Lyhytkurssien teema-alueet

 

Moodle-osaamista

Miten saat Moodle-ympäristön monipuolisempaan käyttöön? Miten rakennat kurssin pedagogisesti Moodleen? Miten voit järjestää materiaaleja, tehtäviä ja keskustelualueita Moodlessa? Mikä on Moodlen tentti ja miten se tehdään? Entä miten ohjaat ja arvioit opiskelijoita Moodlessa? 

Digitaalista materiaalia

Digitaalisen tekniikan avulla on mahdollista yhdistää monipuolisesti eri medioita ja jakaa opiskelijoille oppimateriaalia monella eri tavalla (esim. Moodlen tai O365-palvelun kautta). Osaatko laatia opetukseesi soveltuvia kuvia, interaktiivisia kuvia, käsitekarttoja, erilaisia kaavioita ja esitysgrafiikkaa? Tritonian Studiossa ja Ministudiossa voi tuottaa erilaisia opetusvideoita ja saada lähiopetukseen lisää tilaa keskustelulle ja aktivoiville opiskelumenetelmille.

Tosiaikaista verkkoviestintää

Tunnetko verkkoviestinnän työkalut? Zoom ja Microsoft Teams mahdollistavat kuva- ja ääniyhteyden sisältävän verkkokokouksen omalta koneelta. Työkalujen avulla voi mm. jakaa esityksiä, kuvaa, tekstiä tai verkossa olevaa materiaalia ja toteuttaa etäopetusta tai kokouksia reaaliajassa webkameran ja mikrofonin avulla.

Uusia ilmiöitä ja hybrid-opettaminen

Mitä uusia ilmiöitä ja trendejä on korkeakouluopetuksessa tällä hetkellä? Miten mobiililaitteet (älypuhelimet, tablet-tietokoneet, iPadit jne.) sopivat korkeakouluopetukseen? Mitä on BYOD-tekniikka opetuksessa? Mitä mahdollisuuksia digitaaliset välineet, pilvipalvelut, sosiaalinen media ja eri sovellukset tarjoavat opetukseen ja oppimiseen? Miten valitset palvelut tukemaan omaa työtäsi ja opiskelijoiden oppimista? Miten suunnittelet hybrid-tilanteisiin soveltuvaa opetusta?

Laatua digitaaliseen opetukseen

Mitä tarkoitetaan digitaalisen opetuksen laadulla? Mitä erilaisia digipedagogiikan mahdollisuuksia ja menetelmiä on olemassa, esim. Flipped Learning, Hybrid Learning ja MOOC-kurssit eri muodoissaan? Miten ohjaat, arvioit tai mitoitat opetusta ja oppimista? Haluaisitko tutustua erilaisiin digitaalisen opetuksen toteutuksiin ja tapoihin hyödyntää uutta digitaalista teknologiaa opetuksessa? Haluatko saada palautetta omasta opetuksestasi?

Tietoaineistoja ja tiedonhakua

Mikä on Finna? Miten hyödyntää tietokantoja ja e-kirjoja/e-lehtiä opetuksessa? Mitä on viitteidenhallinta? Mitä kertoa opiskelijoille tiedonkäytön etiikasta?

© Tritonia 2014-2021