EduLab - Mediapalvelut

Lisätietoja
Lisätietoja

EduLab on 1.1.2021 siirtynyt osaksi Vaasan yliopiston Levón-instituuttia. EduLabin tavoittaa yhä osoitteesta edulab@tritonia.fi.

 

EduLab auttaa sinua mediatuotannon kanssa. Esimerkkejä palveluistamme: videokuvaus- ja editointi, ruudunkauppausvideot, animaatiot, graafiset  työt ja valokuvaus. Varaa aika mediatuotannon suunnitteluun ja tekemiseen: edulab@tritonia.fi.

 

Tuotamme myös video-oppaita mediatuotannon tueksi. 

 

Video-oppaita mediatuotannon tueksi

Green Screen

Green Screen on monipuolinen väline, jonka avulla voit sijoittaa itsesi haluamaasi ympäristöön. Muokkausvaiheessa se mahdollistaa vihreän taustan vaihtamisen esimerkiksi kuvaan, videoon tai tekstiin.

 

 

Kirjoitustaulu

Whiteboardin eli kirjoitustaulun käytössä yleisö pystyy seuraamaan opetusta askel askeleelta. Tästä on hyötyä esimerkiksi eri käsitteiden ja niiden välisten suhteiden esittämisessä.

Edulabin studiossa voit valita perinteisen tussitaulun ja digitaalisen kirjoitustaulun välillä. Kun käytät digitaalista taulua, voit tallentaa muistiinpanosi pdf-muotoon ja helposti jakaa ne eteenpäin. 

 

 

Valoteltta

Videosi voi pohjautua käsin paperille kirjoitettuun sisältöön. Voit esimerkiksi näyttää kuinka laskutehtävä ratkaistaan vaiheittain ja samalla kertoa mitä teet. Näiden videoiden tekoon voit käyttää studiossamme olevaa valotelttaa ja iPadia kamerana. Näiden avulla voit myös tehdä pienempiä animaatioita!

 

Wirecast

Wirecastin avulla luennon videomateriaalit saa helposti ja lähes editoimatta koottua kokonaisuudeksi, sillä editoiminen on mahdollista jo kuvaustilanteessa. Videoon pystyy sisällyttämään videokuvaa useasta kulmasta ja samalla näyttämään mitä tietokoneen näytöllä tapahtuu. Ohjelmaa voi käyttää suoraa striimausta ja taltiontia varten. 

 

Zoom

Zoom on monipuolinen ohjelma videoviestintää varten. Sitä voidaan käyttää kokouksissa ja opetustilanteissa, joissa yksi, useampi tai kaikki käyttäjät osallistuvat verkon kautta ja mahdollistaa kaikkien interaktiivisen osallistumisen.

Osallistujat näkyvät toisilleen suorassa videokuvassa. Haluttaessa oman ruudun näkymän voi jakaa muille, jolloin saadaan esimerkiksi PowerPoint-esitys kaikille näkyviin. Zoom-sessiot voidaan nauhoittaa, mikä mahdollistaa muun muassa luentojen tallentamisen ja jakamisen opiskelijoille. Käyttääksesi Zoom-ohjelmaa tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on kamera ja mikrofoni sekä internetyhteys.

 

 

Ruutukaappausvideo

Ruutukaappausvideo on nauhoitus siitä, mitä näytölläsi näkyy. Video voi perustua esityskalvoihin, selostukseen ja sisältää videokuvaa puhujasta. 

© Tritonia 2014-2021